– Haloo, onko numeropalvelussa? Saiskos sen Tsukkerperkin Markin numeron? Olis vähän asiaa!

Aika monella olisi, jos vain Facebookin perustajan, Mark Zuckerbergin, voisikin tavoittaa tuosta vaan. Tai edes jonkun muun naamakirjalla rahaa tahkoavista vastuuhenkilöistä.

Vaan kun ei voi.

Perinteinen mediakin joutuu levittelemään käsiään, ja tekemään uutisia esimerkiksi sen pohjalta, mitä Facebookin omistajat ja päättäjät kirjoittavat blogeissaan. Naamakirjan omistajat haluavat pysyä kasvottomina.

Tästä syystä on erittäin huolestuttavaa, että monet pienet yritykset ja organisaatiot ovat keskittäneet viestintänsä Facebookiin. Uskomattoman moni päivittää verkkosivujaan laiskasti ja luottaa sokeasti siihen, että nopeasti päivitettävä Facebook ajaisi saman asian.

Näin ei ole.

Facebook on arvaamaton globaali toimija, joka voi milloin tahansa muuttaa palvelunsa sääntöjä. Ja niin se on tehnytkin: esimerkiksi vuosi sitten Facebook alkoi periä rahaa siitä, että yritysten Facebookissa julkaisemat viestit näkyisivät kaikille sivusta tykänneille faneille. Ilmaiseksi viestin sai lähetettyä vain murto-osalle tykkääjistä.

Mihin yrittäjä soittaa, jos Facebook ei toimi juuri silloin, kun sitä eniten tarvittaisiin? Mistä hän saa apua?

Ei mistään.

oma_verkkosivuYritysten ja organisaatioiden tärkein viestintäväline on oma verkkosivu. Sen ylläpidon kustannukset ovat etukäteen tiedossa, ja kunnollisesti suojattuna se säilyttää toimintavarmuutensa.

Jos oma nettisivu on hankalasti päivitettävissä tai tuottaa muuten päänsärkyä, kannattaa maksaa siitä, että nettisivu rukataan uuteen kuosiin ja sellaiseen julkaisujärjestelmään, jota on helppo päivittää missä tahansa.

Kun uudistan asiakkaan verkkosivuja, minun on helppo luvata, että verkkosivujen päivitys ei ole avaruustekniikkaa. Uudistan nettisivut siten, että niiden päivittäminen on yhtä helppoa kuin sähköpostin lähettäminen.

tia@tiayliskyla.fi

050 581 6152