joulukorttikuva2

On ilo huomata, miten huikea elämys vuosi 2015 on ollut. Kaikkein rakkaimmat muistoni vuodelta 2015 ovat toisen lapsen saaminen, paluumuutto Keniasta Suomeen, uusi koti, Pisaroita-kirjan julkaisu ja vauhdikas paluu työhön.

Perheemme sai toisen adoptiolapsen Keniassa elokuussa 2014. Nelihenkinen Yliskylän perhe pääsi muuttamaan takaisin Suomeen ja Hämeenlinnaan vappuna 2015. Ilo uudesta kodista oli vilpitön, samoin haikea ikävä toiseen kotimaahamme Keniaan. ”Kaikkein parasta on, että uudessa kodissa on yläkerta”, totesi 6-vuotias esikoisemme.

PrintKeniassa lapsiperheen arkea tasapainottivat osa-aikaiset työviikot. Kiitos rohkeille yhteistyökumppaneilleni, jotka luottivat siihen, että tuhansien kilometrien etäisyydestä huolimatta olen läsnä ja lähellä. Netti ja sähköt toimivat vaihtelevasti, mutta hommat hoituivat.

Suomeen pääsimme palaamaan vasta vapuksi, kun 9,5 kuukautta kestänyt adoptioprosessi oli valmis. Alun perin suunnittelin palavaani pikkuhiljaa reippaampaan työrytmiin, mutta jo elokuusta työkalenterini täyttyi rytinällä. Olen otettu ja kiitollinen siitä, että minua ovat odottaneet niin entiset kuin uudetkin yhteistyökumppanit. Olen saanut sekä jatkaa hyviä tuloksia tuottaneita työtehtäviä että kehittyä ja onnistua aivan uusissa toimeksiannoissa. Kiitos luottamuksesta!

Lokakuussa julkaistu Pisaroita – tarinoita Vanajaveden seudun ihmisistä ja vähän vedestäkin –kirja oli yksi vuoden kohokohdista. Yhdessä valokuvaaja Pentti Mansukosken kanssa tallensimme kirjaan Vanajaveteen liittyviä tarinoita, näkökulmia, tietoja, tunnelmia ja kuvia. Tapasimme muun muassa moottorisahan kanssa joessa seikkailevan melojan, veneensä perässä uineen legendan, ensimmäistä kertaa rapua maistaneen teinitytön ja yli 20 muuta tarinankertojaa. Monta näkökulmaa, monta elämystä.

Vuoden vinkeimmistä töistäni voit lukea lisää täältä.

Ensi vuotta fiilistelen hilpein mielin. Tiedossa on jo kutkuttavan innostavia töitä. Parasta on silti, että ensi vuoteen mahtuu myös aimo annos sattumaa, tuuria ja yllätystä. Tilaa ja aikaa on monenlaiselle uudellekin. Inspiroivaa!

Nyt on hyvä hetki taputella olalle sinua, minua ja meitä: hyvää tiimityötä, kiitos! Toivotan Sinulle iloista joulun aikaa ja hilpeitä ideoita vuoteen 2016!

Tia

KIVA TIETÄÄ

  • Suomalaiset lähettävät tänä jouluna arviolta noin 50 miljoonaa joulukorttia.
  • Joulukortin juuret ovat Englannissa. Aatelistolla oli tapana kirjoittaa toisilleen joulukirjeitä. Eräs lordi kyllästyi runsaaseen kirjeenvaihtoon ja painatti omaan käyttöönsä kortteja, jotka hän lähetti ystävilleen.
  • Postimuseon mukaan maailman vanhin kirjeen mukana kulkenut kortti on englantilainen kortti 1840-luvulta.
  • Postikortin virallinen historia alkoi Itävallassa 22.9.1869.