Lehtijutut

Minä rakastan tarinoita. Luottamusta, joka syntyy kertojan ja kuuntelijan välille. Sitä hetkeä, kun aika katoaa ja tarina vie mukanaan.

Melkein 20-vuotias toimittajan työurani on vienyt minut juttukeikoille pikkukunnista pilvenpiirtäjiin ja savipelloista slummeihin. Kahta en vaihtaisi: toinen on kamera ja toinen on nauhuri.

Tällä hetkellä teen lehtijuttuja niin printti- kuin verkkomediaan.

Koska kaikki kiva ei mahdu edes internetin avaruuteen, linkitän vain muutaman juttuesimerkin näytteeksi:

Printtilehti

sarjanto2

Toimitan Hämeen liiton Tahto-tiedotuslehteä. Osallistun juttujen ideointiin ja valokuvaan omat juttuni.

Tahto-lehti

Verkkolehti

Toimitan Opintokeskus Siviksen SivisNYT -verkkolehteä. Lisäksi olin mukana verkkolehden ja -palvelun uudistusprojektissa.

SivisNYT

Aikakauslehdet

Anna

adoptiojuttuvinkkiKirjoitin Kaisa Kontun ja Aarno Jussilan adoptiotarinan Anna-lehteen 3/2015. Jutun yhteydessä julkaistiin myös yksi minun ottamistani valokuvista. Anna-lehden lukijat äänestivät tämän jutun lehden parhaimmaksi!

Anna-lehden juttu

Maailman Kuvalehti

Octopizzo kertoi minulle elämäntarinansa kotikulmillaan Kiberassa. Tarina on voimaannuttava. Mies Afrikan toiseksi suurimmasta slummista onnistui siinä, mistä moni aaltopeltikylien asukkaista haaveilee: nousemaan kurjuudesta rapmusiikin kuninkaaksi. Kirjoitin ja valokuvasin Octopizzon tarinan Maailman Kuvalehteen 2/2015.

Octopizzo Maailman Kuvalehdessä 2/2015

Suomen Kuvalehti

paula_pennanen_rebeiro_hargrave_mTapasin YK-asiantuntijana pitkään työskennelleen suomalaisen Paula Pennanen–Rebeiro-Hargraven Kenian Nairobissa vuonna 2012.Pennanen oli pitkään mukana Somalian jälleenrakennuksessa ja joutui työssään uskomattomiin tilanteisiin: Pennanen on esimerkiksi riidellyt Mogadishun pormestarin kanssa ja etsinyt poptähti Madonnalle adoptiolasta Afrikasta. Jutun kuvasi luottokuvaajani Miisa Kaartinen.

Paula Pennanen-Rebeiro-Hargrave Suomen Kuvalehdessä

Me Naiset

Tapasin kenialaisen kotiapulaisen Margaret Wanguin Keniassa vuonna 2012. Kirjoitin hänen tarinansa Me Naiset -lehden juttuun “Piikojen paluu”.

Margaret Wangui Me Naiset -lehdessä

Kolumnit

Olin Hämeen Sanomien kolumnisti kahden vuoden ajan 2015–2016.

Esimerkkikolumni