Pisaroita-kirja

pisaroita_lowresPisaroita – tarinoita Vanajaveden seudun ihmisistä ja vähän vedestäkin on kirja, jonka minä ja Mansukosken Pentti olemme tehneet sinulle. Se julkaistiin keskiviikkona 28.10.2015.

Tallensimme kirjaan Vanajaveteen liittyviä tarinoita, näkökulmia, tietoja, tunnelmia ja kuvia. Tapasimme muun muassa moottorisahan kanssa joessa seikkailevan melojan, veneensä perässä uineen legendan, ensimmäistä kertaa rapua maistaneen teinitytön ja yli 20 muuta tarinankertojaa. Monta näkökulmaa, monta elämystä.

Kirjan tekemisen lähtökohtana olikin elämyksellisyys. Tavoitteenamme oli luoda teos, jossa Vanajaveden seudun ihmiset pääsevät ääneen. Tarinoiden tukena on aimo annos faktatietoa, vaikka kyseessä ei olekaan tietokirja.

Näkökulmia on yhtä monta kuin kertojaa. Silti kaikki tapaamamme persoonat suhtautuvat Vanajaveteen rakkaudella. Vesistö on heille tärkeä elinvoiman lähde, osalle elinkeinokin. Vanajavesi on vaikuttanut moneen elämään perustavanlaatuisesti.

Pisaroita-kirjan on kustantanut Vanajavesisäätiö. Ostamalla kirjan – itsellesi ja lahjaksi – tuet Vanajavesikeskuksen ansiokasta työtä vesien tilan parantamiseksi.

Olemme Pentin kanssa iloisia siitä innokkaasta vastaanotosta, jonka Pisaroita-kirja on saanut. Kirjan tarinat synnyttävät nyt uusia tarinoita ja uusia näkökulmia.

Kirjan kautta Vanajavesi puhuttelee kaikkia meitä hämäläisiä, jotka saamme asua suurenmoisen vesistön syleilyssä. Vesi koskettaa ja virta vie.

Kovakantisessa kirjassa on 250 sivua. Pisaroita ilmestyy myös englanninkielisenä nimellä Droplets – Stories from Lake Vanajavesi.

Lisätietoja ja myyntipaikat

Kehuja ja kiitoksia