Verkkopalvelut

Erityisen innoissani olen verkkopalvelujen suunnittelusta. Se tarkoittaa nettisivujen ulkoasun uudistamisen lisäksi koko viestinnän muutosta ja tehostamista.

Kaikilla on omat nettisivut, mutta yllättävän harvalla on tarjota mitään yksilöllistä sisältöä, joka erottuisi joukosta. Jo pelkästään hankala taloustilanne vaatii viestinnällistä täysosumaa, jotta asiakkaat ihastuvat ja kilpailijat kadehtivat. Hyvä tarina kiinnostaa. Se koskettaa ja koukuttaa.

Teknisenä yhteistyökumppanina ja asiantuntijana minulla on ammattitaitoiset Opiferum, Plutoni ja IPAmark.

Tässä muutama esimerkki:

omahame_nelioOma Häme -hanke

Oma Häme on Kanta-Hämeen oma sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä maakuntahallinnon uudistamishanke. Suunnittelin Oma Hämeen verkkopalvelun (ulkoasu, sisältö ja rakenne), graafisen ilmeen ja logon sekä viestintästrategian ja -suunnitelman.

Toimin hankkeen viestintäasiantuntijana. Lisäksi olen aktiivisesti mukana sisällöntuotannossa. Teen Oma Hämeen videot, kirjoitan uutisia ja tiedotteita. Olen mukana järjestämässä tilaisuuksia ja tapahtumia.

jukka_lindberg“Oma Häme –hanke on tehnyt viestintä- ja tiedotusyhteistyötä Tia Yliskylän kanssa. Tia on tuonut hankkeen viestintään laajaa asiantuntemusta ja tuoreita ideoita. Tian kanssa kanssa sovitut asiat toteutuvat nopeasti ja vaivattomasti, laatutaso on korkea ja hankkeen viestintä on saanut kiitosta eri puolilta. Tian kanssa yhteistyö sujuu luontevasti ja sujuvasti. Tialla on hyvä taito napata keskeiset viestinnälliset kysymykset hektisestä toimintaympäristöstä. Hän on tuonut hankkeelle selvää lisäarvoa.”

Jukka Lindberg, Oma Häme -hankkeen projektipäällikkö

Lue lisää

Oma Hämeen verkkopalvelu

Wetterhoffin talo

Suunnittelen ja toteutan Wetterhoffin talon viestintää. Samalla olen aktiivisesti mukana brändin muokkaamisessa ja hallinnassa.

Ideoin ja teen tiedotteet ja uutiset, valokuvat, videot, verkkosivujen ja sosiaalisen median sisällöt sekä visuaalisen ilmeen.

hannele_y_k”Verkkopalvelu on toiminut hyvin ja sitä on kehitetty koko ajan (kiitos Tian). Meidän kaltaiselle organisaatiolle tämä on ollut loistoratkaisu. Rakenne on kevyt ja kustannustehokas.

Lisäksi viestinnän ostaminen kokonaisvaltaisena pakettina toimii mainiosti. Olemme saaneet pelkästään hyvää palautetta. Sivuilla käydään useimmin. Video on ollut hyvä lisä, vaikka ensiksi hieman epäilin.”

Hannele Yrjö-Koskinen, Fredrika Wetterhoff -säätiön toiminnanjohtaja

Lue lisää

Wetterhoffin talon verkkopalvelu

Hienomekaniikkapaja EMS Oy

Elokuussa 2015 uudistin hienomekaniikkapaja EMS Oy:n verkkopalvelun ja viestintätavat. Tuotin ja toimitin tekstit ja osan valokuvista. Vaikka toimiala oli minulle vieras, onnistuin tuottamaan yritykselle näkyvää lisäarvoa: firman syksy oli kiireinen ja myynti kasvoi syyskuusta joulukuun alkuun huimat 26 prosenttia. Yhteistyömme jatkuu ja tuotan EMS Oy:lle viestintää ja graafista suunnittelua.

pirttiset“Syksy on ollut ihan uskomattoman kiireinen. Tällaista syksyä ei ole koskaan ennen ollut. Verkkosivut ovat toimineet oikein hyvin. Ne ovat iloiset, erilaiset ja nykyaikaiset. Tarina tekstinä on mukava idea, lämminhenkinen.

Tian palvelu on kokonaisvaltaista ja monipuolista. Vastaukset tulevat nopeasti ja ehdotukset ovat hyviä. Innostava asenne lisää positiivisuutta.”

EMS Oy:n omistajat Jari ja Eeva-Liisa Pirttinen

EMS Oy:n verkkopalvelu

Inkalan Kartano

Keväällä 2014 suunnittelin ja toteutin Inkalan Kartanon uudet verkkosivut. Vastasin designin lisäksi sisällöntuotannosta. Hyödynsin tarinallista viestintää ja koulutin myös Inkalan Kartanon väkeä sujuvaan ja nykyaikaiseen viestintään. Valtaosa valokuvista on minun ottamiani.

Tällä hetkellä tuotan Inkalan Kartanolle säännöllisesti omia uutisia, uutiskirjeitä, tiedotteita, valokuvia ja muuta markkinointimateriaalia. Päivitän myös verkkosivuja. Lisäksi pidän huolta Inkalan Kartanon viestinnän kehittämisestä.

leila_y”Olen tyytyväinen verkkosivuihin, niiden uuteen ilmeeseen ja informatiiviseen tapaan käsitellä nykyisiä palveluja ja kartanon historiaa sekä asiakkaiden kommentteja vieraskirjassa.

Hienot kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Yhteydenottolomake toimii hienosti ja tuo helppoudellaan paljon yhteydenottoja lähes päivittäin.”

Leila Ylitalo, Inkalan Kartanon emäntä

Lue lisää

Inkalan Kartanon verkkopalvelu

Vanajavesikeskus

Suunnittelin ja toteutin Vanajavesikeskukselle kokonaisvaltaisen verkkopalvelun ja viestinnän uudistuksen syksyllä 2013. Vastasin designin lisäksi sisällöntuotannosta. Olen myös kouluttanut Vanajavesikeskuksen työntekijöitä verkkokirjoittamiseen ja verkkosisällön tuottamiseen. Yhteistyömme jatkuu edelleen.

manninen_johansen”Tian kanssa on helppoa ja hauskaa tehdä yhteistyötä. Kun Tia ottaa jonkin asian hoidettavakseen, voi luottaa siihen, että homma tulee hoidettua taitavasti. Monipuolinen, syvällinen ja ajantasainen viestinnän osaaminen yhdistettynä maalaisjärkeen, aktiiviseen otteeseen, valoisaan asenteeseen ja ehtymättömään varastoon ideoita tekee Tiasta vahvan kumppanin vaativaankin viestintään.”

Sanni Manninen Johansen, pääsihteeri, Vanajavesikeskus

Vanajavesikeskuksen verkkopalvelu

Laulaja Heidi Kyrö

Suunnittelin laulaja Heidi Kyrön nettisivuihin uuden ilmeen alkuvuodesta 2013. Idea irtosi Heidin hurmaavasta persoonasta. Sivuja on kiitelty selkeiksi, kiinnostaviksi ja Heidin näköisiksi.

heidi_k”Tia on varsinainen ideapankki! Innovatiivinen, luova ja energinen, aikaansaava tehonainen. Pidän Tian rehellisistä mielipiteistä ja rohkeudesta olla sanojensa takana. Ainoa jarru tämän tuulimyllyn tiellä voi olla asiakas itse.”

Heidi Kyrö, laulaja

Heidi Kyrön verkkosivut