karen_b_info“When you have caught the rhythm of Africa, you find out that it is the same in all her music.”

Lainaus on tanskalaisen kirjailijan Karen Blixenin romaanista Our of Africa. Blixen yritti viljellä kahvia Kenian Nairobissa vuosina 1913–1931, mutta epäonnistui. Blixenin kuuluisin romaani on rakkaustarina Afrikasta ja miehestä – jotka kumpikin päättyvät sydänsuruun.

Minä sain jo toisen tilaisuuden rakastua Afrikkaan ja Keniaan. Asuimme perheeni kanssa Nairobissa 9,5 kuukautta. Paluu koti-Suomeen oli palkitsevaa ja raastavaa. Kenia kun on lasteni synnyinmaa ja Suomi koko perheen kotimaa. Kumpikin yhtä rakkaita.

Ensimmäiset viikot Hämeenlinnassa ovat silti olleet yhtä juhlaa. Hymyilen kuin vierihoitoa kaipaava hömelö, koska olemme saaneet palata tänne. Ei siis kannata pelästyä torin kulmilla humppaavaa hymykuoppaa – minä vain iloitsen kotiinpaluusta!

Syksystä on tulossa kiireinen ja kiinnostava. Luvassa on uusia ja vanhoja työtehtäviä sekä juttuja, joita en ole koskaan ennen tehnyt. Jännittävää!

Lisäksi pitkän uurastuksen tulos on pian painokoneessa: Minun yhdessä Pentti Mansukosken tekemä kirja Pisaroita – tarinoita Vanajaveden seudun ihmisistä ja vähän vedestäkin julkaistaan lokakuussa.

Tunnen iloa, kiitollisuutta ja uteliaisuutta. I’m back!