Katso tarjoukset. Seuraa blogia. Lataa pitkäpiimäinen ja puiseva toimintakertomus pdf-tiedostona ja lue, jos pysyt hereillä.

Yllättävän yleisesti suomalaista yritysviestintää vaivaa harmaa innottomuus. Vaikuttaa jopa siltä, että osa firmoista olisi lätkinyt verkkosivuilleen lannanmakuisia tyhjänpäiväisyyksiä vain täyttääkseen tekstille varatut aukot!

Miksi ihmeessä?

Tarinalla on iso merkitys kiinnostavassa viestinnässä. Elämme digitaalisen viestinnän aikaa, jossa viestit suorastaan tulvivat silmille, korville ja kaikille aisteille.

Hyvä tarina saa meidät pysähtymään hetkeksi. Kuuntelemaan ja ajattelemaan, ottamaan selvää, mistä on kysymys.

Siksi tarinoita tarvitaan kaikessa viestinnässä. Monista alkuun paperinmakuisista hankkeista saa pienellä vaivalla kiinnostavia tarinoita ja sitä kautta laadukasta viestintää.

Ja ovat monet yritykset tämän ymmärtäneetkin. Esimerkiksi hissiyhtiö Kone ilmoittaa rehvakkaasti tekevänsä kaupungeista parempia paikkoja elää. Hyvä! Oikotie-palvelu on lainannut vanhan Kun aika on –iskelmän nostattamaan draaman kaarta tarinallisissa mainoksissaan. Upeaa!

Jotta voi erottua joukosta, täytyy olla tunteita ja tuoksuja. Samaa mieltä kanssani on viestintäkonsultti ja -valmentaja Katja Alaja. Hänen mukaansa kasvottomat ja kaukaiset viestit karkottavat kuluttajat pois yritysmedioiden vaikutuspiiristä.

– Kuivan korporaatioviestinnän sijasta yritysmedioiden tulisikin kertoa rohkeasti sekä omia että sidosryhmiensä tarinoita – niin, että elämä tuntuu ja maistuu.

Työssäni viestintäasiantuntijana käytän paljon tarinoita. Kaikkein parasta on, että tarinallinen viestintä toimii. Minun asiakkailleni se on tarkoittanut onnistuneita hankkeita, lisääntynyttä näkyvyyttä ja myyntiä – ja jopa parempaa bisnestä.

LINKIT

Katja Alajan blogi

Kone

Oikotie: Kun aika on